L’agent especialitzat en la gestió de residus industrials

Per a les indústries és de vital importància realitzar una correcta gestió de residus, complint amb la normativa i protegint el medi ambient.

La gestió de residus industrials

Es consideren residus industrials, d’acord amb la Llei reguladora dels Residus, aquells materials sòlids, gasosos o líquids resultants d’un procés de fabricació, de transformació, d’utilització, de consum o de neteja el productor o posseïdor té voluntat de desprendre-se’n i que no poden considerar residus municipals. Només els productors de residus que es consideren indústries poden generar aquesta tipologia de residus.

Llavors, el cicle en la gestió de residus industrials implica els productors d’aquests residus, els transportistes (per a la recollida i trasllat dels residus) i els gestors (la destinació final del residu per al seu emmagatzematge, valorització, tractament i/o eliminació).

Quin és el paper de l’agent en la gestió de residus industrials?

L’agent de residus opera per compte d’un tercer, ja sigui el productor o un altre posseïdor, que contracta els seus serveis perquè organitzi en el seu nom la gestió dels residus generats.

Avantatges de operar amb un agent de residus

Operar amb un agent de residus permet optimitzar la gestió dels residus industrials gràcies a:
  • Assessorament expert. La seguretat de comptar amb un tècnic especialista en medi ambient.
  • Externalització. Sense necessitat de contractar personal addicional, externalitzant aquesta activitat de manera que la indústria pugui centrar el focus en el seu negoci principal.
  • Servei global. Per a tot tipus de residus industrials, aprofitant la múltiple xarxa de col·laboradors que ofereix l’agent, tant a nivell de transport com de gestió final.
  • Reducció de costos. La constant investigació de les novetats en gestió mediambiental que realitza l’agent com a expert en aquesta àrea, permet oferir la millor solució amb el menor cost possible.

 

GPA, fundada al 2006, estem especialitzats en la gestió integral mediambiental. Som agent oficial de residus (codi A-10043) de l’Agència de Residus de Catalunya.

Oferim solucions personalitzades per a cada client, amb un ampli ventall de serveis de gestió de residus, reciclatge i consultoria mediambiental. Pots realitzar una consulta gratuïta amb el nostre equip expert per obtenir més informació.

Francesc Borràs, soci fundador i director general de GPA, és dissenyador industrial per l'Escola Massana. Gràcies al seu esperit emprenedor, va fundar GPA l’any 2006, després de més de 10 anys d'experiència com a consultor tècnic mediambiental, per a un ampli nombre de clients de varis sectors industrials. Apassionat de l'esport, amb profund respecte per la natura i un ferm compromís amb el medi ambient.

ÚLTIMES ENTRADES

Reciclatge càpsules cafè a les empreses

Reciclatge de càpsules de cafè a les empreses

Moltes empreses disposen de màquines de cafè per a l'ús dels empleats. Les càpsules de cafè s’han…
Veure entrada
Declaració anual d'envasos

Declaració anual d’envasos (DAE)

La declaració anual d'envasos és un dels serveis més habituals que realitzem per als nostres clients, en aquesta època de…
Veure entrada

Subscripció al butlletí

Fields marked with an * are required

Veure més entrades

Veure totes les entrades