L’alta de productor de residus al Registre de Productors de Residus Industrials

En gestió de residus industrials, és imprescindible dur a terme una sèrie de tràmits per a complir amb la normativa vigent. Un dels principals és l’alta de productor de residus en el Registre de Productors de Residus Industrials.

Què és l’alta de productor de residus?

Es tracta d’un registre obligatori per a les empreses productores de residus de l’àmbit territorial de Catalunya.

En aquest registre, cada empresa té assignat un codi de productor identificador que s’utilitza per formalitzar qualsevol documentació de gestió de residus.

S’entendrà per productor de residus qualsevol persona, física o jurídica, l’activitat de la qual produeixi residus.

Es considera residu industrial qualsevol substància o objecte resultant d’un procés de producció, de transformació, d’utilització, de consum o de neteja, el productor o posseïdor del qual se’n desprengui o tingui la intenció de desprendrese’n. En qualsevol cas queden exclosos els residus de comerços, oficines i serveis.

Quina és la normativa aplicable?

– Decret 197/2016, de 23 de febrer, sobre la comunicació prèvia en matèria de residus i sobre els registres generals de persones productores i gestores de residus de Catalunya

– Decret Legislatiu 1/2009, de 21 de juliol, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei reguladora dels residus

– Decret 93/1999, de 6 d’abril, de procediments de gestió de residus

– Ley 22/2011, de 28 de julio, de residuos y sueloscontaminados

– Real Decreto 180/2015, de 13 de marzo, por el que se regula el traslado de residuos en el interior del territorio del Estado

Com puc rebre més informació sobre aquest tràmit?

Contacta’ns a info@gpagestioderesidus.com i resoldrem tots els teus dubtes.

 

GPA, fundada al 2006, estem especialitzats en la gestió integral mediambiental. Som agent oficial de residus (codi A-10043) de l’Agència de Residus de Catalunya.
Oferim solucions personalitzades per a cada client, amb un ampli ventall de serveis de gestió de residus industrials, reciclatge i consultoria mediambiental. Pots realitzar una consulta gratuïta amb el nostre equip expert per obtenir més informació.

 

Francesc Borràs, soci fundador i director general de GPA, és dissenyador industrial per l'Escola Massana. Gràcies al seu esperit emprenedor, va fundar GPA l’any 2006, després de més de 10 anys d'experiència com a consultor tècnic mediambiental, per a un ampli nombre de clients de varis sectors industrials. Apassionat de l'esport, amb profund respecte per la natura i un ferm compromís amb el medi ambient.

ÚLTIMAS ENTRADAS

Reciclatge càpsules cafè a les empreses

Reciclatge de càpsules de cafè a les empreses

Moltes empreses disposen de màquines de cafè per a l'ús dels empleats. Les càpsules de cafè s’han…
Ver entrada
Declaració anual d'envasos

Declaració anual d’envasos (DAE)

La declaració anual d'envasos és un dels serveis més habituals que realitzem per als nostres clients, en aquesta època de…
Ver entrada

Subscripción al boletín

Fields marked with an * are required

Ver más entradas

Ver todas las entradas