Documentació per la gestió de residus industrials: La fitxa d’acceptació (FA)

La fitxa d’acceptació (FA) és l’acord normalitzat que, per a cada tipus de residu, s’ha de subscriure entre el productor o posseïdor del mateix i l’empresa gestora escollida. La seva formalització és de responsabilitat compartida entre el productor o posseïdor i gestor.

Per a les indústries és imprescindible dur a terme una sèrie de tràmits per la gestió de residus industrials, complint amb la normativa vigent.

Entre d’altres obligacions i responsabilitats, un cop feta l’alta de productor de residus, cada empresa té assignat un codi de productor identificador que s’utilitza per formalitzar qualsevol documentació de la gestió de residus, com:

  • Fitxes d’acceptació (FA)
  • Fulls de seguiment (FS)
  • Fulls de seguiment itinerant (FI)
  • Justificants de recepció de residus (JRR)

Documentació per la gestió de residus industrials: La fitxa d’acceptació (FA)

S’ha de indicar informació a nivell de:

  • Residu
  • Productor / posseïdor
  • Gestor

Cal tenir en compte que només a partir del moment en què les dues parts signants disposin del seu exemplar degudament segellat per la Junta de Residus, el productor/posseïdor del residu podrà començar a dur el residu al gestor especificat.

La FA, un cop tramitada, conserva la seva validesa durant un termini de cinc anys excepte si es dóna alguna de les situacions següents:

a) es modifiquen significativament les característiques físiques o químiques del residu,

b) el gestor perd la seva condició de tal, ja sigui per caducitat de l’autorització o per decisió expressa de la Junta de Residus motivada per l’incompliment de les condicions de l’autorització.

Si es donés algun dels casos anteriors, aleshores s’hauria de formalitzar una nova FA.

Com puc rebre més informació?

Contacta’ns a info@gpagestioderesidus.com i resoldrem tots els teus dubtes.

 

A GPA Gestió de Residus, amb la constant investigació i l’ampli nombre de col·laboradors tant a nivell de transport com de gestió final, oferim la millor solució de recollida, transport i gestió de residus industrials amb el menor cost possible, i un sol interlocutor.

Som agent oficial de residus (codi A-10043) de l’Agència de Residus de Catalunya.

Oferim solucions personalitzades per a cada client, amb un ampli ventall de serveis de gestió de residus industrials, reciclatge i consultoria mediambiental. Pots realitzar una consulta gratuïta amb el nostre equip expert per obtenir més informació.

 

Francesc Borràs, soci fundador i director general de GPA, és dissenyador industrial per l'Escola Massana. Gràcies al seu esperit emprenedor, va fundar GPA l’any 2006, després de més de 10 anys d'experiència com a consultor tècnic mediambiental, per a un ampli nombre de clients de varis sectors industrials. Apassionat de l'esport, amb profund respecte per la natura i un ferm compromís amb el medi ambient.

ÚLTIMAS ENTRADAS

Reciclatge càpsules cafè a les empreses

Reciclatge de càpsules de cafè a les empreses

Moltes empreses disposen de màquines de cafè per a l'ús dels empleats. Les càpsules de cafè s’han…
Ver entrada
Declaració anual d'envasos

Declaració anual d’envasos (DAE)

La declaració anual d'envasos és un dels serveis més habituals que realitzem per als nostres clients, en aquesta època de…
Ver entrada

Subscripción al boletín

Fields marked with an * are required

Ver más entradas

Ver todas las entradas