Reciclatge de càpsules de cafè a les empreses

Moltes empreses disposen de màquines de cafè per a l’ús dels empleats. Les càpsules de cafè s’han convertit en un residu habitual a les empreses.

Reciclatge de càpsules de cafè

Tant si són de plàstic com si són d’alumini necessiten un tractament especial i no es poden llençar ni al contenidor dels envasos ni al de la resta. Per poder reciclar les càpsules, cal que se separin correctament i es dipositin als contenidors habilitats a les deixalleries municipals i mòbils o bé es retornin als punts de recollida que hi ha a molts establiments de venda de cafè.

El problema d’aquest tipus de productes és que els consumidors ho reciclen de manera errònia. No tots els envasos “monodosi” van al contenidor groc encara que estiguin fets d’alumini o de plàstic; perquè les càpsules de cafè, segons la llei de residus, no són considerades un envàs en no poder separar el cafè, amb la qual cosa el reciclatge de les càpsules queda en mans dels seus fabricants.

Però no tots els fabricants realitzen el reciclatge d’aquests envasos. I és aquí on ens trobem amb una problemàtica ambiental sobre el reciclatge de les càpsules de cafè.

Tot això està a punt de canviar, la Comissió Europea va anunciar el gener de 2021 que tots els envasos de plàstic del mercat de la UE seran reciclables per a 2030, el consum de plàstics d’un sol ús es reduirà i es restringirà l’ús intencional de microplàstics.

Espanya és el tercer país del món amb més consumidors de càpsules de cafè, només per darrere dels Estats Units i Itàlia. I cal dir que a Espanya és recicla menys d’un 20%.

Reflexió: Cal que entre tots fem un esforç i siguem conscients de la gran responsabilitat que tenim per garantir que es reciclin i les càpsules de cafè puguin tenir una segona vida.

La recollida de càpsules de plàstic ha augmentat en un 116% en relació a l’any 2014 i un 51% ha augmentat en la recollida de càpsules d’alumini.

Perquè és tant important reciclar correctament aquests envasos?

Molts envasos monodosi estan fabricats amb alumini. Avui dia aquest material és un dels més valorats en el mercat, pel que la seva recuperació en les plantes de selecció és un dels més rendibles. La fabricació d’envasos d’alumini comporta una terrible problemàtica ambiental, ja que la producció i extracció d’aquest suposa un elevat cost ambiental.

Recordem que la majoria de càpsules de cafè es componen de parts d’elements plàstics i d’alumini. Un cop utilitzades, aquesta amalgama, unida amb el marro del cafè que queda a la càpsula i fa que siguin molt difícil de reciclar i processar.

On he de llençar les càpsules de cafè de plàstic i alumini?

Les càpsules d’alumini o plàstic que contenen marro de cafè no es consideren envasos, ja que formen part inseparable del producte i són necessàries per al seu consum. Per això, no són envasos lleugers i no es poden llençar al contenidor groc.

Les opcions ambientalment més correctes són aquestes:
– Retornar-les al productor en cas que aquest tingui habilitats punts de recollida.
– Portar als punts verds o deixalleries permeses.
– Buidar el marro de la càpsula al contenidor de la matèria orgànica, i dipositar la càpsula d’alumini o plàstic al contenidor gris del rebuig.

Per facilitar la correcta gestió d’aquest residu, GPA ofereix un servei a les empreses per la recollida i reciclatge de càpsules de cafè.

Com puc rebre més informació sobre aquest servei?

Contacta’ns a info@gpagestioderesidus.com i resoldrem tots els teus dubtes.

ÚLTIMAS ENTRADAS

Declaració anual d'envasos

Declaració anual d’envasos (DAE)

La declaració anual d'envasos és un dels serveis més habituals que realitzem per als nostres clients, en aquesta època de…
Ver entrada
Amiant

Retirada d’amiant

GPA ofereix, entre altres serveis, la retirada d'amiant o fibrociment (desamiantat). Què és l'amiant o fibrociment?…
Ver entrada

Subscripción al boletín

Fields marked with an * are required

Ver más entradas

Ver todas las entradas