La valorització de residus industrials, el reciclatge i la reutilització

La valorització de residus industrials és el conjunt d’operacions que tenen per objectiu que un residu industrial torni a ser utilitzat totalment o parcialment, seguint els principis de l’economia circular.

El reciclatge o la reutilització, per exemple, són un tipus de valorització.

L’economia circular

L’economia circular és una estratègia que té per objectiu reduir tant l’entrada dels materials com la producció de deixalles verges, tancant els cicles o fluxos econòmics i ecològics dels recursos.

La idea subjacent és que l’actual flux lineal dels materials (recursos-producte-residus) necessita ser transformat en un flux circular (recurs-producte-recursos reciclat).

La valorització de residus industrials, el reciclatge i la reutilització

El paper de la indústria en l’àmbit del reciclatge és d’un abast molt ampli i té múltiples perspectives.

D’una banda cal destacar la rellevància d’introduir criteris mediambientals en el disseny dels productes i de la seva producció, buscant no només la millora dels processos, sinó especialment la disminució de l’impacte dels productes elaborats, durant i després de la seva vida útil, utilitzant matèries primeres més innòcues i en alguns casos materials procedents del reciclatge, incrementant les possibilitats del reciclatge i/o la reutilització.

D’altra banda, la indústria és un dels actors principals en l’establiment d’aquelles sinèrgies que permetin impulsar la demanda de matèries i productes recuperats i així consolidar els mercats d’aquestes matèries.

Finalment, la indústria és una de les bases per a la generació o incorporació d’iniciatives de recerca, desenvolupament i innovació en l’àmbit del reciclatge i la reutilització.

Quins residus industrials poden ser valoritzables?

Residus industrials com:

  • Bateries (residu perillós valoritzable)
  • Envasos
  • Ferralla
  • Fusta i palets
  • Metalls: alumini, plom, coure, coure PVC, zinc, llautó, estany, acer, inoxidables…
  • Olis
  • Paper i cartró
  • Plàstics

Com puc rebre més informació?

Contacta’ns a info@gpagestioderesidus.com i resoldrem tots els teus dubtes.

 

GPA, fundada al 2006, estem especialitzats en la gestió integral mediambiental. Som agent oficial de residus (codi A-10043) de l’Agència de Residus de Catalunya.
Oferim solucions personalitzades per a cada client, amb un ampli ventall de serveis de gestió de residus industrials, reciclatge i consultoria mediambiental. Pots realitzar una consulta gratuïta amb el nostre equip expert per obtenir més informació.

 

Francesc Borràs, soci fundador i director general de GPA, és dissenyador industrial per l'Escola Massana. Gràcies al seu esperit emprenedor, va fundar GPA l’any 2006, després de més de 10 anys d'experiència com a consultor tècnic mediambiental, per a un ampli nombre de clients de varis sectors industrials. Apassionat de l'esport, amb profund respecte per la natura i un ferm compromís amb el medi ambient.

ÚLTIMAS ENTRADAS

Reciclatge càpsules cafè a les empreses

Reciclatge de càpsules de cafè a les empreses

Moltes empreses disposen de màquines de cafè per a l'ús dels empleats. Les càpsules de cafè s’han…
Ver entrada
Declaració anual d'envasos

Declaració anual d’envasos (DAE)

La declaració anual d'envasos és un dels serveis més habituals que realitzem per als nostres clients, en aquesta època de…
Ver entrada

Subscripción al boletín

Fields marked with an * are required

Ver más entradas

Ver todas las entradas